Bardzo lubię gotować, ale jeszcze większą moją pasją jest pieczenie różnych ciast i ciasteczek, dlatego na moim blogu będą chyba jednak przeważały różnego rodzaju wypieki.Ale będę również opisywała różne testy produktów. Zdjęcia i teksty zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie zgadzam się na ich kopiowanie bez mojej zgody. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć! Odszukaj.com - przepisy kulinarne

trwa inicjalizacja, prosze czekac...
trwa inicjalizacja, prosze czekac...
myTaste.pl Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków Kobieceinspiracje.pl - przepisy kulinarne TestMeToo - dołącz do nas rondel
Blog > Komentarze do wpisu

Pikantne ogórki z chili

Pyszne pikantne ogóreczki, które nadają się i do obiadu i na przystawkę.

Składniki:

2,5 kg małych ogórków

3 łyżki soli

1 łyżeczka chili

1 łyżeczka pieprzu

1 główka czosnku

1.5 szklanki octu

8 łyżek oleju

3 szklanki cukru

 

1. Ogórki myjemy.

2. Ogórki kroimy wzdłuż na 2 lub 4 części.

3. Zasypujemy solą, mieszamy i pozostawiamy na 6 godzin.

4. Wodę która powstanie wylewamy. Dodajemy chili, pieprz i czosnek wyduszony przez praskę, wszystko razem mieszamy.

5. Z octu, oleju i cukru robimy zalewę ,gorącą zalewamy ogórki i również mieszamy.

6. W tej zalewie pozostawiamy na 12 godzin.

7. Po 12 godzinach układamy ogórki do słoików, do każdego słoika wlewamy tą zalewę żeby przykryła ogórki i zakręcamy słoiki i odstawiamy na półkę.

JUŻ SIĘ NIE GOTUJE.

 

                    SMACZNEGO !

piątek, 28 lipca 2017, bietka_5

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Kasia, *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2017/09/19 22:28:52
A jak te ogórki smakuja w porównaniu do tych z chili z poprzedniego przepisu (bez dodatku pieprzu, z krojonym czosnkiem). Zawsze robię tamte drugie a tu jest nowość