Bardzo lubię gotować, ale jeszcze większą moją pasją jest pieczenie różnych ciast i ciasteczek, dlatego na moim blogu będą chyba jednak przeważały różnego rodzaju wypieki.Ale będę również opisywała różne testy produktów. Zdjęcia i teksty zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie zgadzam się na ich kopiowanie bez mojej zgody. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć! Odszukaj.com - przepisy kulinarne

trwa inicjalizacja, prosze czekac...
trwa inicjalizacja, prosze czekac...
myTaste.pl Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków Kobieceinspiracje.pl - przepisy kulinarne TestMeToo - dołącz do nas rondel
Blog > Komentarze do wpisu

Biszkopt z kremem i orzeszkami ziemnymi ala snickers

Pyszne ciasto przełożone kremem budyniowym, posypane orzeszkami ziemnymi, posmarowane masą krówkową i polane roztopioną czekoladą.

Składniki

        Biszkopt:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

        Krem budyniowy :

  • 2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • 2 żółtka
  • 25 dkg margaryny

 

        Dodatkowo:

  • 300 gram orzeszków ziemnych solonych
  • 1 puszka masy kajmakowej krówkowej
  • 1 mleczna czekolada

 

1. Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku. Na koniec dajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy i wykładamy na formę o wymiarach 25x35 wyłożoną papierem do pieczenia.

2. Pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.

3. Krem: odlewamy pół szklanki mleka i mieszamy w nim mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i żółtka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Na kipiące mleko wlewamy powstały budyń i chwilę gotujemy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem. Na biszkopt wykładamy krem.

4. Krem posypujemy orzeszkami ziemnymi solonymi.

5. Na orzeszkach rozsmarowujemy masę krówkową kajmakową.

6. Masę kajmakową polewamy roztopioną czekoladą i wstawiamy do lodówki.

 

                               SMACZNEGO !

środa, 02 stycznia 2019, bietka_5

Polecane wpisy

Komentarze
2019/01/02 14:24:29
ale bym wciagnal tkai biszkopcik;]
-
2019/01/02 14:48:00
Z chęcią bym poczęstowała :)
-
Gość: Aleksandra Załęska, 95.160.28.*
2019/01/03 12:02:53
Wygląda przepysznie i na pewno tak smakuje :)
-
2019/01/03 12:06:28
@Aleksandra dziękuję bardzo, to prawda smakuje pysznie :)
-
Gość: www.BohemianYoungster.pl, *.itsa.net.pl
2019/01/03 12:32:31
o raju! ale pysznie wyglada a ja na dodatek kocham wszystko co ma orzechy i tofi!!!
-
2019/01/03 12:39:42
@www.BohemianYoungster.pl dziękuję bardzo, czyli wstrzeliłam się w Twoje smaki :)
-
2019/01/03 13:34:36
wygląda bardzo kusząco <3
-
2019/01/03 13:45:34
@czerwonafilizanka dziękuję bardzo :)
-
2019/01/05 16:24:18
Mmm... to ciasto musi być pyszne :)
-
2019/01/05 16:30:37
Oj tak Asiu jest bardzo pyszne :)