Bardzo lubię gotować, ale jeszcze większą moją pasją jest pieczenie różnych ciast i ciasteczek, dlatego na moim blogu będą chyba jednak przeważały różnego rodzaju wypieki.Ale będę również opisywała różne testy produktów. Zdjęcia i teksty zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie zgadzam się na ich kopiowanie bez mojej zgody. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych
O autorze
Tagi
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć! Odszukaj.com - przepisy kulinarne

trwa inicjalizacja, prosze czekac...
trwa inicjalizacja, prosze czekac...
myTaste.pl Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków Kobieceinspiracje.pl - przepisy kulinarne TestMeToo - dołącz do nas rondel
poniedziałek, 21 października 2013

Skoro mamy jesień, to mamy również dużo jabłuszek prosto z naszych sadów i trzeba je wykorzystywać do pieczenia różnych słodkości.

Zapraszam na "MUFFINKI Z JABŁKAMI I CYNAMONEM"

 

 

Składniki:

 

- 6 jabłek

- 2 łyżeczki cynamonu Prymat

- 1 szklanka cukru

- 1 cukier waniliowy

- 2 jajka

- 15 dkg margaryny Palma

- 3 szklanki mąki

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- odrobina sody

 

Wykonanie:

1. Margarynę roztapiamy i studzimy.

2. Jabłka obieramy i ścieramy na tarku o grubych oczkach. Do jabłek dodajemy cukier, cukier waniliowy i cynamon Prymat i mieszamy. Dodajemy margarynę i rozbite jajka i dalej mieszamy. Na koniec stopniowo dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę.

3. Papilotki rozkładamy w formie do pieczenia muffinek.

 


4. Foremki napełniamy masą jabłkowo-cynamonową do 3/4 wysokości.

 

 

5. Pieczemy około 30-40 minut w temp. 180 stopni.

 

 

 


 

                                   SMACZNEGO !