Bardzo lubię gotować, ale jeszcze większą moją pasją jest pieczenie różnych ciast i ciasteczek, dlatego na moim blogu będą chyba jednak przeważały różnego rodzaju wypieki.Ale będę również opisywała różne testy produktów.
O autorze
Tagi
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć! Odszukaj.com - przepisy kulinarne

trwa inicjalizacja, prosze czekac...
trwa inicjalizacja, prosze czekac...
myTaste.pl Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków Kobieceinspiracje.pl - przepisy kulinarne TestMeToo - dołącz do nas

testowanie i współpraca

poniedziałek, 03 lipca 2017

Pyszne bułeczki, które pokochają wielbiciele parówek i żółtego sera, dodatkowo posypane siemieniem lnianym dają bardzo smaczny efekt.

Składniki:

Ciasto:

70 dag mąki

3/4 szklanki letniego mleka

7 dag drożdży

3/4 szklanki zimnej wody

3 łyżki oleju

1 łyżeczka soli

 

Nadzienie:

50 dkg parówek

30 dkg żółtego sera

papryka słodka

oregano suszone

ketchup kielecki

 

Dodatkowo:

żółtko do posmarowania

siemię lniane Kupiec do posypania

 

 1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem i odstawiamy na około pół godziny w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i wycinamy dowolnej wielkości kółeczka.

2. Farsz: parówki i ser kroimy w kostkę, dodajemy czerwoną paprykę w proszku, oregano suszone i około 2 łyżki ketchupu kieleckiego , wszystko razem mieszamy. Na powycinane kółeczka dajemy odpowiednia ilość farszu.

3. Formujemy bułeczki i układamy na formie do pieczenia wysmarowanej tłuszczem.

4. Bułeczki smarujemy rozbitym żółtkiem i posypujemy siemieniem lnianym Kupiec.

5. Pieczemy około 40 minut w temp. 180 stopni.

 

                       SMACZNEGO !

wtorek, 21 marca 2017

Jakiś czas temu dostałam się do kampanii Streetcom FINUU i otrzymałam paczuszkę , a w niej 8 sztuk Finuu.

 

 

Finuu to wyjątkowe połączenie:

- fińskiego masła

- oleju rzepakowego

-oleju z lnianki

- witamin A i D

 

Finuu to w pełni naturalny produkt. Zawiera 47 % fińskiego masła oraz oleje z rzepaku i z lnianki, które są bogatym źródłem kwasów omega-3. Unikalne na rynku. Wysoka zawartość masła fińskiego, brak sztucznych dodatków, konserwantów oraz utwardzonych olejów, sprawia że Finuu jest naturalnie najlepszą alternatywą dla innych produktów do smarowania.

Finuu ma delikatny smak. Dodane do produktu wyłącznie naturalne i płynne oleje, sprawiają że jego konsystencja jest miękka i łatwa w smarowaniu.

Polecam bo Finuu sprawdza się do wszystkiego, a pierogi polane Finuu są bardzo smaczne.

 

Na śniadanie do kanapek Finuu jest idealne.

 

Polecam wszystkim Finuu.

piątek, 11 marca 2016

Dzisiaj zapraszam na naleśniki podane z płatkami ryżowymi, robiłam takie pierwszy raz, ale muszę przyznać, że wyszły bardzo smaczne :)

 

Składniki na naleśniki:

3 szklanki mąki pszennej

2 szklanki mleka

1 szklanka wody gazowanej

3 jajka

2 łyżki cukru

1 cukier waniliowy

szczypta soli

pół łyżeczki proszku do pieczenia

olej do smażenia

 

Farsz:

szklanka płatków ryżowych błyskawicznych CENOS

2 szklanki mleka

 

Dodatkowo:

syrop trzcinowy Diamant do polania naleśników

dżem truskawkowy 

 

Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy razem i odstawiamy na około pół godziny. W razie potrzeby dodać więcej mleka albo mąki, żeby ciasto było odpowiednie. Następnie smażymy naleśniki.


Zagotowujemy mleko, jak zakipi wsypujemy płatki ryżowe CENOS i gotujemy około 3 minuty.


Jak naleśniki przestygną, to smarujemy je płatkami i zwijamy.


Naleśniki układamy na talerzu, polewamy syropem trzcinowym Diamant i nakładamy dżem truskawkowy.

 

                            SMACZNEGO !

poniedziałek, 04 stycznia 2016

Jeżeli macie dosyć świątecznego jedzenia, to polecam zrobić smaczną i zdrową owsiankę :)

 

 

Składniki:

3 łyżki płatków owsianych Kupiec

3 łyżki płatków jęczmiennych Kupiec

1 szklanka mleka

1 jabłko

1 gruszka

cynamon do posypania

 

Mleko zagotowujemy, dodajemy płatki owsiane i jęczmienne, gotujemy ciągle mieszając około 5 minut. Gotową owsiankę dajemy do miseczki, jabłko i gruszkę obieramy, kroimy na małe kawałeczki i rozkładamy na owsiankę, posypujemy cynamonem i od razu zjadamy.

 

 

 

 

 

Więcej pysznych produktów firmy Kupiec znajdziecie tutaj, zapraszam :)

                      SMACZNEGO !

czwartek, 26 listopada 2015

Chyba już najwyższa pora, żebym opisała tą swoją przygodę wystąpienia w programie "Przepis Dnia" który był emitowany 20.11.2015 w TVP 1 o godz. 19:15.

 



 

A więc wszystko zaczęło się od portalu internetowego Doradca Smaku  , w którym jestem dosyć aktywna i dodaję swoje przepisy, a mam ich już ponad 700. Administratorzy sami odezwali się do mnie z propozycją współpracy i zaproponowali mi wystąpienie w programie Przepis Dnia .

do obejrzenia

Pierwsza moja myśl to była jak to ja w telewizji? Czy ja sobie poradzę? Czy ja dam radę? Ale powoli jak oswajałam się z tą myślą, to stwierdziłam, że może warto spróbować swoich sił w telewizji i się zgodzić?

 A więc zgodziłam się (i oczywiście wcale tego nie żałuję). Nagranie było jeszcze w sierpniu, pojechałam sama do Warszawy, znalazłam ulicę Woronicza 17 i gmach Telewizji Polskiej.

Odszukałam odpowiednie studio i tak oto nie było już odwrotu.

Cała ekipa na planie była bardzo miła i pozytywnie nastawiona do nas blogerów.

Bo jeszcze dodam, że przy okazji poznałam Ewę Mróz i Olgę Smolec-Kmoch pozdrawiam Was dziewczyny bardzo serdecznie.

Nagranie trwało oczywiście odpowiednią ilość czasu, tak aby te gołąbki mogły się upiec w piekarniku. Ale jak wiadomo potem program został odpowiednio zmontowany bo na wizji trwa tylko 4 minuty, ale wszystkie ważne momenty zostały uchwycone. Szkoda tylko, że nie padło moje nazwisko i skąd jestem, dla tych co jeszcze nie wiedzą to się przedstawię nazywam się Elżbieta Sobejko mieszkam w miejscowości Łowce gmina Chłopice woj. podkarpackie.

W  środę w naszej gazecie lokalnej Życie Podkarpackie  ukazał się artykuł o tym programie.

Bardzo spodobał mi się udział w takim programie i myślę, że jeżeli dostanę inną propozycję to nie będę już miała takich obaw i się zgodzę.

 Jeszcze raz dziękuję za tak piękną przygodę i pozdrawiam całą ekipę programu Przepis Dnia.

poniedziałek, 05 października 2015

Witam Drodzy Czytelnicy mojego bloga, dzisiaj zapraszam po obiecany przepis na racuchy z jabłkami.

 

Składniki :

4 szklanki mąki

2 szklanki mleka

2 jajka

3 dkg drożdży

3 łyżki cukru

1 cukier waniliowy

odrobina soli

3 duże jabłka

1 łyżeczka cynamonu

olej do smażenia

cukier puder Diamant do posypania



Wykonanie:

1. Mleko podgrzewamy dodajemy do niego drożdże, cukier i cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy na chwilę, aby podrosły. Jak troszeczkę podrosną to dodajemy je do mąki i wsypujemy szczyptę soli i wbijamy jajka (ciasto ma być gęste, więc w miarę potrzeby dodajemy albo mleko albo mąkę), wszystko razem mieszamy lub miksujemy.

 

2. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z cynamonem i dodajemy do ciasta.

 

3. Wszystko razem mieszamy.

 

4. Na patelni rozgrzewamy olej, dajemy małe porcje ciasta i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Wyciągamy i odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.



 

 

5. Racuszki układamy na talerzu.

6. I posypujemy cukrem pudrem Diamant.

 

                   SMACZNEGO !

 



Jesienne słodkości!

czwartek, 24 września 2015

Niespodzianki to ja bardzo lubię i właśnie dzisiaj odwiedził mnie kurier z taką super niespodzianką od WSP Społem Kielce.

Paczuszka była pięknie zapakowana.

A w środku super niespodzianka :)

Bardzo się cieszę z tej niespodzianki, a najbardziej to z noża :)

 

Zapraszam na stronkę http://www.majonez.pl/

i na fb https://www.facebook.com/majonezkielecki?fref=ts

Ci którzy czytają mojego bloga, to wiedzą, że jakiś czas temu testowałam ich produkty i byłam z nich bardzo zadowolona.

Ale cały czas miałam nadzieję, że to nie była tylko jednorazowa współpraca i właśnie dzisiaj się o tym przekonałam.

WSP Społem planuje wprowadzić nowość i tak się zastanawiam co to może być?

Niewiem dlaczego, ale coś mi podpowiada, że skoro mają już i majonez i musztardę i sosy i ketchup i ocet, to może teraz będą to przyprawy?

No właśnie ja stawiam na przyprawy i chociaż nie wiem co to będzie, ale już bardzo się cieszę, że jako jedna z pierwszych osób będą mogła przetestować te produkty :)

P.S. Już nie mogę się doczekać, pozdrawiam cały Zespół MK :)

wtorek, 24 marca 2015

Niedawno dostałam od firmy Jamar produkty do testowania, za które bardzo dziękuję.

 

 

Pierwsze wykorzystałam buraczki tarte z jabłuszkiem i muszę przyznać że są bardzo smaczne, do tej pory jadłam tylko buraczki z chrzanem, ale te z jabłuszkiem są również pyszne więc polecam.

Wystarczy usmażyć naszą ulubioną rybę w dowolnej panierce, zrobić frytki i taki obiadek podać z buraczkami tartymi z jabłuszkiem firmy Jamar.

Mojej rodzince bardzo taki obiadek smakował.

 

A tutaj znajdziecie firmę Jamar na fb.

 

 

                        SMACZNEGO !

środa, 13 sierpnia 2014

Wczoraj otrzymałam super paczkę od Majonezu Kieleckiego z WSP Społem Kielce, zaczynam z nimi współpracę, a z takich pyszności można zrobić pyszne smakołyki.

 

A oto co dostałam :)

 

W paczce były takie produkty:

1.Majonez kielecki

10 szt x 170 ml


 

2. Ketchup kielecki łagodny

6 szt x 270 g

 

3. Sos kielecki czosnkowy

6 szt x 250 g

 

4. Sos kielecki tatarski

6 szt x 250 g

 

5. Musztarda kielecka Delikatesowa

10 szt x 190 g

 

6. Ocet spirytusowy 10 %

10 szt x 500 ml

 

Jeżeli chcecie zapoznać się bliżej z tymi produktami, to zapraszam na ich stronkę www.majonez.pl 

i  na fb www.facebook.com/majonezkielecki

czwartek, 06 lutego 2014

Dzisiaj spotkała mnie bardzo wielka niespodzianka od firmy Kamis

Odwiedził mnie kurier, który przywiózł paczuszkę, a w niej bardzo dużo przypraw Kamis do testowania.

 

Znam firmę Kamis i niektóre produkty oczywiście używam, ale są i takie które mam pierwszy raz np. Przyprawa dz szarlotki, Przyprawa do sernika, Przyprawa do chleba Litewskiego, Fix Fasolowy kociołek.

Tych przypraw jeszcze nigdy nie miałam i z największą przyjemnością je wypróbuję i opiszę.

Bardzo dziękuję firmie Kamis za możliwość testowania tych wspaniałych produktów.

 

Jeżeli ktoś chciałby dowiedzieć się czegoś więcej o tej firmie to zapraszam na ich stronę internetową

www.kamis.pl

Można się zarejestrować w klubie Kamis i korzystać z wielu różnych przepisów i ciekawostek.

Są tam również na stronie organizowane konkursy, w których można wygrać nie tylko produkty Kamis, ale także jeszcze inne rzeczy.

 

Zapraszam do odwiedzania .

piątek, 22 lutego 2013

Dzisiaj firma KUPIEC zrobiła mi bardzo fajną niespodziankę.

Dostałam dużą pakę ich roduktów, za które bardzo dziękuję.

Produkty firmy KUPIEC są bardzo smaczne i zdrowe, można z nich zrobić bardzo fajne dania, ale również jeść same jak np. wafle ryżowe czy podpłomyki, a do owsianki wystarczy tylko dodać mleko i już gotowe.

Jeszcze raz bardzo dziękuję:)



poniedziałek, 14 stycznia 2013

Moje dzieci nie należą do tych, u których w menu znajduję się kasza manna, po prostu jej nie lubią. Moja najmłodsza pociecha wybrała sobie z pośród produktów, które dostałam od firmy KUPIEC do testowania kaszę mannę z malinami i stwierdziła, że chciałaby spróbować, więc jej ugotowałam.

I oto rezultat.

Otworzyłyśmy kaszkę i wsypałyśmy do miseczki.

Córcia oczywiście musiała najpierw powąchać i stwierdziła, że bardzo ładnie pachnie.

Na taką jedną torebeczkę kaszki KUPIEC coś na ząb wystarczy wlać 120 ml wody i dobrze rozmieszać i kaszka gotowa do spożycia.

Córcia najpierw próbowała bardzo delikatnie.

Dokładnie przeżuwała.



A później stwierdziła, że bardzo dobre i zjadła wszystko. I powiedziała, że mam jej częściej robić takie kaszki z firmy KUPIEC, bo ta jest pyszna i chce jeszcze spróbować innych smaków.



A więc z tego wynika, że nawet jak dziecko czegoś nie lubi to warto mu dać do spróbowania, bo może się okazać, że jest to bardzo dobre.

piątek, 06 lipca 2012

Dzięki uprzejmości firmy Dan Cake otrzymałam do przetestowania Babeczki do nadzień słodkich i słonych. Nigdy nie kupowałam takich gotowych babeczek, tylko sama piekłam i robiłam różne nadzienia, ale muszę przyznać , że to był mój błąd, ponieważ babeczki Dan Cake są bardzo pyszne, kruche i takie jak upieczone w domu. Więc jeśli ktoś ma jeszcze takie wątpliwości jak ja, to szczerze polecam wypróbować, a na pewno nie pożałujecie.

Jako pierwsze zrobiłam kruche babeczki Dan Cake do nadzień słodkich z masą serową i owocami.

Masa serowa na około 20 babeczek:

- 1/2 kg sera twarogowego

- 1/2 szklanki cukru

- cukier waniliowy

- 1 żółtko

- 2 łyżki kwaśnej śmietany

- budyń śmietankowy

- troszkę olejku pomarańczowego

- różne owoce do dekoracji

Wykonanie: ser zmiksować, dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.

Babeczki rozłożyć, napełnić masą serową i udekorować dowolnymi owocami. Gotowe do spożycia.



czwartek, 21 czerwca 2012

Niedawno odkryłam , że Wafle Ryżowe ze słonecznikiem firmy KUPIEC, są bardzo pyszne i zdrowe.

Nadają się jako same na przekąskę, ale jeżeli dodamy nasze ulubione dodatki to wyjdzie wartościowe śniadanie.

Ja bardzo lubię je z dodatkiem sałaty, ogórka i pomidora, po prostu pycha.

Ale to nie wszystko, jeżeli Wafle Ryżowe ze słonecznikiem firmy KUPIEC posmarujemy dżemem to mamy fajny , słodki dodatek do kawy, polecam, bo z dżemem sa bardzo smaczne:)

SMACZNEGO