Bardzo lubię gotować, ale jeszcze większą moją pasją jest pieczenie różnych ciast i ciasteczek, dlatego na moim blogu będą chyba jednak przeważały różnego rodzaju wypieki.Ale będę również opisywała różne testy produktów. Zdjęcia i teksty zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie zgadzam się na ich kopiowanie bez mojej zgody. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych
O autorze
Tagi
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć! Odszukaj.com - przepisy kulinarne

trwa inicjalizacja, prosze czekac...
trwa inicjalizacja, prosze czekac...
myTaste.pl Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków Kobieceinspiracje.pl - przepisy kulinarne TestMeToo - dołącz do nas rondel

Wpisy z tagiem: otręby owsiane

wtorek, 13 czerwca 2017

Bardzo proste, smaczne i dietetyczne muffinki, nawet ktoś kto liczy kalorie może sobie na nie pozwolić. 

Przepis na 6 dużych albo 12 małych.


  Składniki:

 Składniki mokre:

2 jajka

pół szklanki oleju

180 gram jogurtu naturalnego

 

Składniki suche:

2 szklanki mąki pełnoziarnistej

5 łyżek otrębów owsianych wysokobłonnikowych Kupiec

szczypta soli

3 łyżki cukru brązowego Diamant 

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Dodatkowo:

6 wiśni

6 łyżek czerwonych porzeczek

 

1. W jednej misce łączymy ze sobą wszystkie składniki suche.

2. W drugiej misce łączymy ze sobą wszystkie składniki mokre.

3. Łączymy ze sobą składniki mokre i suche.

4. Dużą formę na muffinki smarujemy tłuszczem i wykładamy ciasto do 2/3 wysokości i na każdą dajemy 1 wisienkę i łyżkę czerwonych porzeczek.

5. Po wierzchu posypujemy jeszcze otrębami owsianymi.

6. Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut do suchego patyczka.

7. Po upieczeniu czekamy aż muffinki przestygną i możemy jeść.


                                 SMACZNEGO !

poniedziałek, 04 lutego 2013

Robiąc kotlety mielone prawie zawsze panierowałam je w bułce tartej, ale że lubię eksperymentować w kuchni to spróbowałam czegoś nowego. Jako panierki użyłam otrębów owsianych firmy KUPIEC i wyszły rewelacyjne.

Składniki:

1/2 kg mięsa z łopatki wieprzowej

- 1 cebula

- 3 ząbki czosnku

- 2 jajka

- sól

- pieprz

- 1 bułka czerstwa

- otręby owsiane KUPIEC do panierowania

- olej do smażenia

Przygotowanie:

Mięso z łopatki zmielić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Do miski dać mięso, cebulę, czosnek, wyciśniętą bułkę, jajka i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzyk wsypać otręby owsiane KUPIEC, z mięsa formułować małe kotleciki i panierować w otrębach.

Smażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.