Bardzo lubię gotować, ale jeszcze większą moją pasją jest pieczenie różnych ciast i ciasteczek, dlatego na moim blogu będą chyba jednak przeważały różnego rodzaju wypieki.Ale będę również opisywała różne testy produktów. Zdjęcia i teksty zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie zgadzam się na ich kopiowanie bez mojej zgody. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych
O autorze
Tagi
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć! Odszukaj.com - przepisy kulinarne

trwa inicjalizacja, prosze czekac...
trwa inicjalizacja, prosze czekac...
myTaste.pl Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków Kobieceinspiracje.pl - przepisy kulinarne TestMeToo - dołącz do nas rondel

Wpisy z tagiem: schab

wtorek, 04 lutego 2014

Dzisiaj zapraszam was na bardzo pyszny i smaczny obiadek, a mianowicie roladki schabowe z mięsem mielonym i pieczarkami.

Takie mięsko doskonale nadaje się i na niedzielny obiadek i na święta, a nawet na zwykły dzień.

 

 

Składniki:

- 1 kg schabu bez kości

- pół kg mięsa mielonego

- pół kg pieczarek

- 1 cebula

- 1 jajko

- olej do smażenia

- pieprz

- sól

- jajko, mąka i bułka tarta do obtoczenia roladek

 

- wykałaczki

 

Wykonanie:

 

1. Schab kroimy na 10 kawałków i rozbijamy tłuczkiem.


 

2. Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju.

Do podsmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. 

Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy.

 

 

3. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.

 

 

4. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy z mąką. Najpierw roladki obtaczamy w jajku, potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.

Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody.

 

 

5. Pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.

 

Roladki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

 

 

                                                       SMACZNEGO!