Bardzo lubię gotować, ale jeszcze większą moją pasją jest pieczenie różnych ciast i ciasteczek, dlatego na moim blogu będą chyba jednak przeważały różnego rodzaju wypieki.Ale będę również opisywała różne testy produktów. Zdjęcia i teksty zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie zgadzam się na ich kopiowanie bez mojej zgody. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych
O autorze
Tagi
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć! Odszukaj.com - przepisy kulinarne

trwa inicjalizacja, prosze czekac...
trwa inicjalizacja, prosze czekac...
myTaste.pl Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków Kobieceinspiracje.pl - przepisy kulinarne TestMeToo - dołącz do nas rondel

Wpisy z tagiem: filet z kurczaka

piątek, 04 maja 2018

Bardzo smaczne kotleciki, które pasują i do obiadu i na przystawkę.

          Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 15 dkg pieczarek
  • 10 dkg sera żółtego
  • 5 jajek
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

 

Pierś z kurczaka kroimy na małe paseczki, paprykę i pieczarki oczyszczamy i również kroimy w paseczki. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Do miski dajemy mięso, paprykę, pieczarki, czosnek, cebulę, wbijamy surowe jajka, dajemy mąkę ziemniaczaną i na koniec żółty ser starty na grubej tarce. Wszystko razem mieszamy doprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy na około pół godziny.

Formujemy kotleciki i smażymy na głębokim oleju.

Kotlety podajemy z dowolnymi dodatkami.

 

                               SMACZNEGO !

środa, 04 kwietnia 2018

Bardzo szybkie, proste i smaczne danie obiadowe.

            Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki sera żółtego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka oregano
  • odrobina chili
  • sól
  • pieprz
  • olej do wysmarowania blaszki

 

Bułkę tartą mieszamy z serem i przyprawami. Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w roztrzepanym jajku i gotowej mieszance. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem i układamy opanierowane kostki mięsne.

Pieczemy w piekarniku około 25-30 minut w temp. 180 stopni.

Podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i sałatką ze szpinaku, suszonych pomidorów i serem feta.

 

 

                                SMACZNEGO !