Bardzo lubię gotować, ale jeszcze większą moją pasją jest pieczenie różnych ciast i ciasteczek, dlatego na moim blogu będą chyba jednak przeważały różnego rodzaju wypieki.Ale będę również opisywała różne testy produktów. Zdjęcia i teksty zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie zgadzam się na ich kopiowanie bez mojej zgody. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych
O autorze
Tagi
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć! Odszukaj.com - przepisy kulinarne

trwa inicjalizacja, prosze czekac...
trwa inicjalizacja, prosze czekac...
myTaste.pl Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków Kobieceinspiracje.pl - przepisy kulinarne TestMeToo - dołącz do nas rondel

Wpisy z tagiem: gulasz

czwartek, 06 lutego 2014

Lubicie makaron? Bo ja bardzo i to chyba jeszcze bardziej niż ziemniaki, dlatego dzisiaj na obiadek proponuję pyszny  "Makaron Pappardelle z gulaszem".

Oczywiście ten makaron możecie zastąpić każdym innym, w zależności od tego jaki macie akurat w domu.

 

Ja tutaj użyłam makaron pappardelle Czaniecki, polecam go bo jest bardzo dobry, wogóle się nie skleja, ani nie rozwala na kawałki, jest idealny :)

 

 

               Składniki:

- 400 gram makaronu pappardelle Czaniecki

- 40 dkg łopatki bez kości

- 1 marchewka

- 1 cebula

- 3 ząbki czosnku

- sól

- pieprz czarny mielony

- papryka słodka mielona

- papryka ostra

- rozmaryn

- olej do smażenia

- 1 szklanka bulionu drobiowego

- natka pietruszki do posypania

 

Wykonanie:

 

1. Mięso oczyszczamy, kroimy w niedużą kostkę, posypujemy słodką papryką.

 

2. Cebulę i czosnek siekamy w drobną kostkę, marchewkę kroimy na małe kawałki.

 

3. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, dajemy cebulę i czosnek i chwilę smażymy.

 

4. Dodajemy mięso i cały czas mieszając chwilę smażymy, dodajemy marchewkę, wszystko posypujemy ostrą papryką, pieprzem, solą i rozmarynem. Zalewamy gorącym bulionem i dusimy, aż mięso będzie miękkie.

 

5. Makaron Pappardelle Czaniecki gotujemy według przepisu na opakowaniu, wykładamy na talerze.


 

6. Na środek makaronu dajemy gulasz i posypujemy natką pietruszki.

 

 

                                               SMACZNEGO !