Bardzo lubię gotować, ale jeszcze większą moją pasją jest pieczenie różnych ciast i ciasteczek, dlatego na moim blogu będą chyba jednak przeważały różnego rodzaju wypieki.Ale będę również opisywała różne testy produktów. Zdjęcia i teksty zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie zgadzam się na ich kopiowanie bez mojej zgody. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych
O autorze
Tagi
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć! Odszukaj.com - przepisy kulinarne

trwa inicjalizacja, prosze czekac...
trwa inicjalizacja, prosze czekac...
myTaste.pl Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków Kobieceinspiracje.pl - przepisy kulinarne TestMeToo - dołącz do nas rondel

Wpisy z tagiem: grill

wtorek, 09 lipca 2013

Teraz jest najlepszy okres na grillowanie, a więc zapraszam po przepis na "Grillowanego pstrąga"



 

SKŁADNIKI:

2  pstrągi wypatroszone

    1 cytryna

   zioła prowansalskie Prymat

    listki bazylii

    gałązki koperku świeżego

    2 łyżki masła

   pieprz kolorowy Młynek Prymat

  
sól

 

WYKONANIE:

Pstrągi myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

 

Pstrągi wypatroszone kładziemy na foli aluminiowej, oprószamy solą i pieprzem kolorowym Prymat,  rozcieramy po całych rybach. Każdą rybkę skrapiamy sokiem z cytryny , a do środka wkładamy po dwa plasterki cytryny, po
łyżce masła i po gałązce koperku. Na koniec posypujemy ziołami prowansalskimi Prymat , dajemy po kilka listków bazylii i po gałązce koperku na wierzch ryby.



 

Pstrągi zawijamy w folię i odstawiamy na około pół godziny do lodówki.

 

 

Po pół godzinie pstrągi kładziemy na rozgrzanym grillu i co chwilę przewracamy z jednej strony na drugą. Grillujemy je niecałą godzinę.

 



 

Gotowe pstrągi odwijamy z folii i dajemy na talerz z dowolnymi warzywami.

 

 

                                    SMACZNEGO!