Bardzo lubię gotować, ale jeszcze większą moją pasją jest pieczenie różnych ciast i ciasteczek, dlatego na moim blogu będą chyba jednak przeważały różnego rodzaju wypieki.Ale będę również opisywała różne testy produktów. Zdjęcia i teksty zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie zgadzam się na ich kopiowanie bez mojej zgody. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych
O autorze
Tagi
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć! Odszukaj.com - przepisy kulinarne

trwa inicjalizacja, prosze czekac...
trwa inicjalizacja, prosze czekac...
myTaste.pl Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków Kobieceinspiracje.pl - przepisy kulinarne TestMeToo - dołącz do nas rondel

Wpisy z tagiem: Cukry Nyskie

wtorek, 05 lutego 2019

Dzisiaj zapraszam na pyszne Bajaderki z Ciastek Regionalnych od Cukry Nyskie .

 

Składniki:

1 opakowanie ciastek regionalnych Cukry Nyskie

 3 łyżki mleka

 1 łyżka cukru

 1 łyżka masła

1 łyżeczka kakao

2 łyżki dżemu

10 dkg bakalii (kokos, rodzynki, żurawina suszona)

aromat rumowy

 

kokos do obtoczenia bajaderek

 

Mleko, cukier, masło i kakao zagotowujemy.

Wystudzone mieszamy z pokruszonymi ciastkami regionalnymi Cukry Nyskie,

Dodajemy dżem, bakalie, aromat rumowy i formujemy kulki.

Kulki obtaczamy w kokosie i dajemy do lodówki na około 2 godziny (można też jeść od razu). 



 

                      SMACZNEGO !

piątek, 25 stycznia 2019

Niedawno Wam pisałam, że dostałam paczkę od Cukry Nyskie do testowania.

Dzisiaj podaję Wam przepis na Bananowca z herbatnikami kakaowymi Petit Beurre, ciastka same w sobie są bardzo smaczne, a jak się je zrobi z kremem, bananami i galaretką , to są pyszne, polecam :) 

 

                        Składniki:

 

 

 

                                                 Krem:

2 szklanki mleka

pół szklanki cukru

1 cukier waniliowy

2 łyżki mąki pszennej

2 łyżki mąki ziemniaczanej

2 żółtka

200 gram masła

Odlewamy pół szklanki mleka i zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, w pozostałym mleku rozrabiamy mąkę pszenną, ziemniaczaną i żółtka, powstały budyń wlewamy na kipiące mleko i chwilę gotujemy , aż całość zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia.

Ucieramy masło i łączymy po jednej łyżce z zimnym budyniem.

Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.

Przekładamy:

Na formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy ciastka herbatniki kakaowe Petit Beurre Cukry Nyskie

Na herbatniki wykładamy krem i rozsmarowujemy.

 


 

Na kremie układamy pokrojone banany.

Całość zalewamy lekko tężejącą galaretką.

 

                                                 SMACZNEGO !


piątek, 18 stycznia 2019

Wczoraj dotarła do mnie paczuszka do testowania od firmy "Cukry Nyskie".


Cukry Nyskie - produkują ciastka, wafle, markizy, krakersy i biszkopty już od ponad 65 lat.

Zapraszam po informacje na temat produktów tej firmy .

W czasie istnienia na rynku Spółdzielnia Pracy Cukry Nyskie otrzymała wiele nagród i wyróżnień.

Oto niektóre z nich:

  • Srebrny Laur Kompetencji i Umiejętności w kategorii "Załoga - Wspólny Sukces" (2014)
  • Europrodukt (2010)
  • Lider Innowacyjności (2007)
  • Opolska Nagroda Jakości (2006)
  • Pracodawca Organizator Pracy Bezpiecznej (2000, 2001, 2002, 2007)
  • Klub Gazele Biznesu (2002)
  • Tryton Nyski - Kategoria Przedsiębiorczość (2000)
  • Najciekawszy Wyrób Roku (1998)
  • Najlepszy Produkt Opolszczyzny (1993, 1995)

 

Po więcej informacji na temat firmy zapraszam tutaj 

 

W mojej paczce znalazły się :

Herbatniki Petit Beurre: pełnoziarniste i kakaowe



Markizy: orzechowe, kakaowe oraz chałwowe

Ciastka fit & free bez dodatków cukru: czekoladowe i waniliowe

 

Wafelki Pałeczki: orzechowe i kakaowe


 

Ciastka regionalne

 

Dziękuję za paczuszkę i zabieram się za testowanie.