Bardzo lubię gotować, ale jeszcze większą moją pasją jest pieczenie różnych ciast i ciasteczek, dlatego na moim blogu będą chyba jednak przeważały różnego rodzaju wypieki.Ale będę również opisywała różne testy produktów.
O autorze
Tagi
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć! Odszukaj.com - przepisy kulinarne

trwa inicjalizacja, prosze czekac...
trwa inicjalizacja, prosze czekac...
myTaste.pl Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków Kobieceinspiracje.pl - przepisy kulinarne TestMeToo - dołącz do nas

Wpisy z tagiem: WSP Społem Kielce

czwartek, 05 stycznia 2017

Bardzo szybka, prosta i smaczna sałatka, idealna i na święta i na różne okazje a także na zwykły dzień.

 


Składniki :

30 dkg szynki

30 dkg sera żółtego

4 kiszone ogórki

puszka kukurydzy

puszka ananasów

5 jajek

2 łyżki chrzanu luksusowego kieleckiego 

majonez kielecki 

sól

pieprz

natka pietruszki do posypania

 

Szynkę i ogórki kroimy w kostkę, żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę i ananasy odsączamy z puszki, ananasy również kroimy w kostkę. Jajka, gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki razem mieszamy, dodajemy majonez i chrzan i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Sałatkę posypujemy natką pietruszki.

 

                    SMACZNEGO !

czwartek, 24 września 2015

Niespodzianki to ja bardzo lubię i właśnie dzisiaj odwiedził mnie kurier z taką super niespodzianką od WSP Społem Kielce.

Paczuszka była pięknie zapakowana.

A w środku super niespodzianka :)

Bardzo się cieszę z tej niespodzianki, a najbardziej to z noża :)

 

Zapraszam na stronkę http://www.majonez.pl/

i na fb https://www.facebook.com/majonezkielecki?fref=ts

Ci którzy czytają mojego bloga, to wiedzą, że jakiś czas temu testowałam ich produkty i byłam z nich bardzo zadowolona.

Ale cały czas miałam nadzieję, że to nie była tylko jednorazowa współpraca i właśnie dzisiaj się o tym przekonałam.

WSP Społem planuje wprowadzić nowość i tak się zastanawiam co to może być?

Niewiem dlaczego, ale coś mi podpowiada, że skoro mają już i majonez i musztardę i sosy i ketchup i ocet, to może teraz będą to przyprawy?

No właśnie ja stawiam na przyprawy i chociaż nie wiem co to będzie, ale już bardzo się cieszę, że jako jedna z pierwszych osób będą mogła przetestować te produkty :)

P.S. Już nie mogę się doczekać, pozdrawiam cały Zespół MK :)

wtorek, 25 listopada 2014

Bardzo lubię leczo a na jesienne i zimowe dni jest idealne na rozgrzanie.

 


 

Składniki:

50 dag kiełbasy cienkiej

30 dag pieczarek

30 dag papryki czerwonej

50 dag cebuli

3 łyżki Ketchupu Kieleckiego łagodnego

sól i pieprz do smaku

przyprawa w płynie do smaku

troszeczkę papryki ostrej w proszku

tłuszcz do smażenia

 

Kiełbasę kroimy na półplasterki.

Paprykę i pieczarki kroimy w paseczki, cebulę w półtalarki.

Cebulę dusimy do miękkości, dodajemy do niej pieczarki i jeszcze chwilę smażymy. Osobno podsmażamy paprykę i kiełbasę. Łączymy wszystkie składniki, dodajemy Ketchup Kielecki i doprawiamy do smaku. Wszystko razem jeszcze chwileczkę podsmażamy.

Leczo podajemy z pieczywem. Dla ostrzejszego smaku można dodać odrobinę surowej papryczki chili.

 

 

 

 

                             SMACZNEGO !

 

Zapraszam do odwiedzania stronki WSP Społem Kielce oraz Majonezu Kieleckiego 

i jeszcze na Facebooku 

poniedziałek, 27 października 2014

Teraz jesienią, gdy mamy prawie wszystkie jarzynki ze swoich ogródków, to taka sałatka jest najlepsza i najzdrowsza.

 

 

SAŁATKA JARZYNOWA

Składniki: 

8 marchewek

2 pietruszki

1 seler

1 por

2 cebule

6 ogórki kiszone

8 jajek

puszka kukurydzy

puszka groszku

majonez kielecki

musztarda kielecka

śmietana

pieprz 

sól

 

Wykonanie:

Marchewkę, pietruszkę i seler ugotować, wystudzić i pokroić w kostkę. Ogórki i cebulę również pokroić w kostkę. Pora pokroić w półtalarki. Jajka ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek osączyć.

Wszystkie warzywa połączyć ze sobą, doprawić do smaku pieprzem i solą, dodać według uznania musztardy kieleckiej, majonezu kieleckiego i śmietany.

 

                                 SMACZNEGO !

poniedziałek, 15 września 2014

Bardzo często robię różne sałatki, ostatnio do sałatki zamiast majonezu dodałam sos tatarski ze słoiczka i sałatka wyszła bardzo pyszna.


Sos kielecki  tatarski można jeść sam np: do różnych mięs, ale do sałatki jest idealny.

 

 

Sałatka z sosem tatarskim

 

5 jajek gotowanych na twardo

pół główki kapusty pekińskiej

3 pomidory

20 dag sera zółtego

20 dag szynki

3 ogórki konserwowe

2 słoiczki sosu tatarskiego kieleckiego

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Kapustę pekińską szatkujemy. Pomidory sparzamy gorącą wodą, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.

Szynkę i ogórki konserwowe kroimy w kostkę.

Jajka i ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Składniki układamy warstwami.

Kolejność układania warstw: kapusta pekińska + pomidory + sos tatarski + ogórki + szynka + sos tatarski + jajka + żółty ser + sos tatarski i ozdabiamy sałatkę najlepiej tymi produktami , które znajdują się w sałatce.

 

 

 

Zapraszam na stronkę WSP Społem

www.majonez.pl 

 

i na fb majonez kielecki 


środa, 27 sierpnia 2014

Jak wiecie niedawno dostałam paczuszkę od http://www.wspspolem.com.pl/   i na pierwszy rzut wykorzystałam z niej ocet spirytusowy http://www.wspspolem.com.pl/nasze-produkty/octy/ , zrobiłam pyszną sałatkę do słoików, polecam.

 

Zapraszam również na stronkę http://www.majonez.pl/ i na fb https://www.facebook.com/majonezkielecki?fref=ts 

Taka sałatka jest idealna do ziemniaczków i dowolnego mięska.

 


 

Sałatka z cukinii z kurkumą i kukurydzą

Składniki:

6 kg cukinii

6 duże cebule

1 kg marchwi

2 papryki czerwone

1 puszka kukurydzy


Zalewa:

5 szklanek cukru

3 szklanki octu Społem Kielce

1 łyżka kurkumy

kilka ziarenek ziela angielskiego

kilka listków laurowych

3 łyżki oleju

3 łyżki soli 

 


1. Cukinię obieramy, kroimy na połowę wydrążamy środek, kroimy na słupki, a potem kroimy na cienkie kwadraciki, albo ścieramy na szatkownicy.


2. Cebulę obieramy i kroimy na półplasterki.


3. Marchew myjemy, obieramy i ścieramy na grubym tarku.


4. Paprykę oczyszczamy i kroimy w drobną kosteczkę

 

5. Wszystkie składniki na zalewę dajemy do baniaka i gotujemy.

 


6. W misce mieszamy wszystkie warzywa.


7. Jak zalewa zakipi dodajemy do niej wszystkie warzywa i gotujemy 15 minut.


8.Na sam koniec dodajemy kukurydzę z puszki i dajemy  sałatkę do słoików.

9. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.


 

                            SMACZNEGO!