Bardzo lubię gotować, ale jeszcze większą moją pasją jest pieczenie różnych ciast i ciasteczek, dlatego na moim blogu będą chyba jednak przeważały różnego rodzaju wypieki.Ale będę również opisywała różne testy produktów.
O autorze
Tagi
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć! Odszukaj.com - przepisy kulinarne

trwa inicjalizacja, prosze czekac...
trwa inicjalizacja, prosze czekac...
myTaste.pl Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków Kobieceinspiracje.pl - przepisy kulinarne TestMeToo - dołącz do nas

Wpisy z tagiem: papryka

poniedziałek, 01 maja 2017

Pyszna sałatka dla wielbicieli małych uszek i różnych smacznych dodatków. Składniki można zmieniać wedle uznania.

Składniki:

1 opakowanie tortellini trójkolorowego z szynką

1 opakowanie tortellini z serem

1 słoik (500 ml) pieczarek marynowanych

2 czerwone cebule

1 puszka groszku

1 puszka kukurydzy

1 czerwona papryka

sól

pieprz

majonez

natka pietruszki do dekoracji

 

1. Tortellini z szynką i z serem gotujemy według przepisu na opakowaniu.

 

2. Cebulę czerwoną i pieczarki marynowane kroimy w kostkę.

 

3. Kukurydzę i groszek z puszki odsączamy. Paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

 

4. Do sałatki dodajemy majonez wedle uznania, mieszamy, nakładamy do miseczki lub salaterki i dekorujemy natką pietruszki.

                         SMACZNEGO !

wtorek, 25 listopada 2014

Bardzo lubię leczo a na jesienne i zimowe dni jest idealne na rozgrzanie.

 


 

Składniki:

50 dag kiełbasy cienkiej

30 dag pieczarek

30 dag papryki czerwonej

50 dag cebuli

3 łyżki Ketchupu Kieleckiego łagodnego

sól i pieprz do smaku

przyprawa w płynie do smaku

troszeczkę papryki ostrej w proszku

tłuszcz do smażenia

 

Kiełbasę kroimy na półplasterki.

Paprykę i pieczarki kroimy w paseczki, cebulę w półtalarki.

Cebulę dusimy do miękkości, dodajemy do niej pieczarki i jeszcze chwilę smażymy. Osobno podsmażamy paprykę i kiełbasę. Łączymy wszystkie składniki, dodajemy Ketchup Kielecki i doprawiamy do smaku. Wszystko razem jeszcze chwileczkę podsmażamy.

Leczo podajemy z pieczywem. Dla ostrzejszego smaku można dodać odrobinę surowej papryczki chili.

 

 

 

 

                             SMACZNEGO !

 

Zapraszam do odwiedzania stronki WSP Społem Kielce oraz Majonezu Kieleckiego 

i jeszcze na Facebooku 

wtorek, 02 października 2012

Bardzo lubie marynowaną paprykę, a że w tym roku pięknie mi obrodziła na ogrodzie, więc jej trochę zamarynowałam, będzie zapas na zimę.

Składniki:

2 kg czerwonej papryki

1 duża cebula

zalewa:

5 szkl wody

1 szkl octu

1 szkl cukru

2 łyżki soli

2 łyżki miodu prawdziwego

10 ziarenek pieprzu czarnego ziarnistego Marsyl

10 ziarenek ziela angielskiego Marsyl

7 listków laurowych Marsyl

Wykonanie:

paprykę oczyścic pokroić na kawałki i dać do słoików, cebulę pokroić na plastry i wrzucić troszeczkę do każdego słoika.

Zagotować zalewę, wystudzić.

Letnią zalewą zalać słoiki i pasteryzować 10 minut.

Przyprawy Marsyl dodały papryce wyjątkowy smak:)





            

            

 



Tagi: papryka
23:03, bietka_5 , przetwory
Link Dodaj komentarz »